The Inner Voice – Skriveretreat på Maribo Kloster

Et retreat hvor der åbnes til sansning, kreativitet og indsigt, samtidigt med at der etableres form og struktur. Den bog, som kun du kan skrive, får liv og substans på Birgitta klosteret ved Maribo sø. Med Eve og redaktør Marianne Thorhauge.
Hvor og hvornår
Maribo
29 februar - 3 marts 2024
Pris:
5.900
kr
Fra 01. august 2023: 6.500 DKK
Tilmeld dig ->

Om retreatet

“There’s really only one message, and we just have to keep saying it until finally we’re undefended enough to hear it and to believe it: there is no separation between God and creation”. —Richard Rohr

Retreatet er åbent for såvel forfattere som for dig, der ønsker at åbne til den iboende kreativitet. Nogle gange mærker vi en længsel eller en fornemmelse af at noget spirer. Retræten vil være et væksthus for dette, hvad end det udmunder i en bog, fornyet skriveglæde eller større livsglæde og indsigt.

På retreatet vil der være meditative øvelser, som åbner til kreativiteten. Der vil være tid til at skrive og fordybe sig. Desuden vil der være hjælp til skriveprocessen og vejledning i forhold til udgivelse og forlag.

 

KLOSTERET

Klosteret ligger ned til Maribo Søndersø med mulighed for traveture i naturen. Klosterlivet er præget af enkelhed. Dagen følger den gamle klosterrytme. Man er velkommen til at deltage i søstrenes messe og korbøn i den tilhørende kirke.

Klosteret er et semi-kontemplativt kloster. Det private liv leves inden for et begrænset område i klosteret: klausuren. Men nonnerne har samtidigt et udadvendt liv, i arbejdet med at sørge for gæsterne i huset.
Vi er kommet her gennem mange år og har hver gang glædet os over den store venlighed og gæstfrihed.

Forslag til forberedende læsning:

  • Ida Jessen: Endnu en bog jeg aldrig skrev. Essays. Læs ”Da jeg var meget ung”, side 80-87. Gyldendal, 2022.
  • Dorthe Kirkegaard Thomsen: Livshistorien. Tænkepauser. Aarhus Universitet, 2013.
  • Per Schultz Jørgensen: Vendepunkter. Læs Forord og ”Huset for enden af vejen” Side 7-12. Kristeligt Dagblads Forlag, 2022.

Hver af disse titler indeholder vigtige udsagn om det at læse og skrive. Udsagn som vi vil arbejde videre med på vores skriveretreat.

Efter tilmelding på retræten vil du modtage yderligere materiale og forslag til, hvordan du bedst muligt forbereder dig til et helt særligt retreat med skriveglæde og kreativitet.

Mød dine undervisere

Eve Bengta Lorenzen
Meditationslærer, MBSR og Self-Compassion Instruktør- og supervisor, forfatter, forskningsunderviser, krops- og ernæringsterapeut
Marianne Thorhauge
Marianne har mange års erfaring i at vejlede og støtte forfattere gennem hele skriveprocessen. Senest 9 år på Akademisk Forlag som redaktør med ansvar for områderne ledelse, filosofi, etik og religion.

Prisen inkluderer

  • Undervisning
  • Individuel vejledning
  • Overnatning i enkeltværelse og helpension
Pris:
5.900
DKK
Fra 01. august 2023: 6.500 DKK
Tilmeld dig ->