Masterclass - Self Compassion & Ayurveda

Et Next Level trænings-og fordybelsesforløb i oprindelig kontekst - Priser fra 16.900 kr
Hvor og hvornår
Sydindien
18 januar - 01 februar 2025

"The Spirit of the Universe dwell in our hearts – and in silence is loving all“ (The Upanishads)

Mindfulness baseret Self Compassion og Ayurveda har begge rødder i indisk kultur og filosofi og er baseret på en holistisk forståelse af mennesket, hvor krop, sind og ånd betragtes som sammenhængende og uadskillelige dele af en helhed.

Vi erfarer gennem dette forløb begge praksisser i deres oprindelige kulturelle kontekst, hvilket giver en dybere forståelse og forbindelse til de grundlæggende principper bag en tilgang og et behandlingsprogram, der udspringer af (og har været med til at skabe) et sundhedsvidenskabelige krydsfelt.

Ayurveda opmuntrer til selvindsigt ved at anerkendeindividets unikke konstitution (dosha) og tilpasse livsstil og kost ioverensstemmelse hermed. Self Compassion opfordrer til selvindsigt og omsorg gennem bevidsthed om og accept af egne følelser og behov. Både mindfulness og Ayurveda fremmer bevidsthed om kroppens signaler og sindets tilstand og begge tilgange åbner til kontakten til det, der er større end selvet og integrerer det åndelige plan i den enkelte deltagers rejse.

Uanset om du arbejder med egen velfærd, heling og helbredelse eller om din opgave er at drage omsorg for andres, er det nødvendigt at kunne møde op med klarhed og rummelighed. En strategi som akuttekriser eller langvarige belastninger også kalder på. Med ny viden og erfaring fra kroppen, vil du kunne møde egne og andres følelsesmæssige tilstande som fx stress, smerte, angst, traume og depressive tilstande, og forstå og erfare hvordan det er muligt at opdage mere eller mindre subtile modstande, der naturligt opstår hos enhver undervejs i dette arbejde.

Compassion er, både på det personlige og på det professionelle plan, en afgørende nøgle i forhold til at åbne til fastlåstemønstre og traumatiske steder. Vi udforsker veje og genveje til dyb og kropsliggjort integration af Compassion. Den terapeutiske tilgang har udspring i moderne klinisk-terapeutisk praksis og forskning såvel som i traditionel østlig lægekunst.

 

STED

Forløbet afholdes i Kerala på et lille autentisk Ayurveda resort, Thrissur, der ligger smukt omgivet af palmer, ud til det arabiske hav og kilometerlang sandstrand. Her er swimmingpool og skyggefulde strandhytter med liggestole, som du kan benytte i pauserne. Træningen foregår i åben yogasal og i et lille hyggeligt teorilokale der understøtter formålet med forløbet.

Nærmeste lufthavn er Cochin airport. Har du tid, lyst og mulighed anbefales det at ankomme et par dage før. Disse dage kan tilbringes på stedet eller måske i den gamle krydderihavneby Fort Cochin, som bestemt er et besøg værd.

INDHOLD      

— At lære om, erfare og forfine Mindful Self-Compassion
— Self-Compassion i et buddhistisk perspektiv, gennem en non-dual forståelse
— Fra Namaste til Heart Math Coherence: Genvej til regulering af det autonome nervesystem
— Hvad er forskellen på ”Den progressive vej” og ”Den direkte vej”
— Hvordan integreres ayurvediske kropsforståelse i MSC praksis?
— Fra Self-Compassion til Compassion (Karavanefører)
— Den fundamentale betydning af stabilitetspraksis i MSC
— Portaler til opvågning og deres betydning for compassion
— Compassion-fatigue og opvågning til essensen

Mød dine undervisere

Eve Bengta Lorenzen
Et livs erfaring med meditation og fortabelse, med kærlighed, med ydmygelse, med ensomhed og forbundethed, med sorg og med glæde, har kaldt mig til at være til rådighed for dig, der ønsker frisættelse og følgeskab i det eventyr, der er forbundet med at ankomme til din sande natur. Læs mere om min faglige baggrund her: https://www.mindfullife.dk/teamet-bag/eve-bengta-lorenzen

Prisen inkluderer

Ophold og fuld ayurvedisk forplejning
Daglig undervisning i Mindful Self-Compassion
Individuel vejledning
Daglig yoga
Daglige lægekonsultationer og urtemedicin
Individuelt tilrettelagte Panchakarma behandlinger
Transfer - Cochin Airport

OBS: Early bird priser indtil 01.03.

Delt dobbeltværelse i Kerala room: 16.900 kr
Delt dobbeltværelse i Superior Deluxe: 17.900 kr
Delt dobbeltværelse i Cheemen Deluxe: 18.900 kr
Single værelse i Kerala room: 20.800 kr
Single værelse i Superior Deluxe: 22.800 kr 
Single værelse i Cheemeen Deluxe: 23.800 kr

Alle værelser har terrasse med liggestol og eget bad/toilet. Desuden køleskab, elkedel, AC, fan, hårtørrer.

Mulighed for forlængelse af ophold ved hurtig tilmelding.

Prisen tillægges moms ved køb fra fradragsberettiget virksomhed.

Tilmelding

Retrætet forudsætter tidligere træning i mindfulness samt etableret meditationspraksis. Ansøgning om deltagelse sendes til kontakt@mindfullife.dk med angivelse af tidligere kurser, retreats og meditations erfaring. Ved bekræftelse på optagelse modtager du liste med anbefalet litteratur samt yderligere praktiske informationer.