Deepening Consciousness, Compassion & Joy

Sommer retreatet er for dig der har meditationserfaring, og som ønsker om at åbne endnu mere til den dybere styrke og åndelighed. Retreatet vækker livskraften og livsglæden gennem meditation, yoga, kontemplation, dans og sensualitet.
Hvor og hvornår
Gilleleje
07 – 11 august, 2024
Pris:
9.795 DKK
inden 01. marts, derefter 10.495 DKK
Tilmeld dig ->

Denne retræte er for dig der allerede har god erfaring med mindfulness, og ønsker at åbne endnu mere til en dybere styrke og åndelighed. Det er en retræte hvor vi vil lytte og åbne til nogle af de store spørgsmål og muligheder.

Med inspiration fra tantrisk buddhisme og kristen kontemplativ tradition  vil vi fordybe os og udforske vores inderste ressourcer. Ressourcer som gennem en udvidende intelligens åbner til den glæde, der ønsker at fejre livet.

Udover meditationer og kontemplationer, vil vi også benytte os af meditativ skrivning, så medbring notesbog, pen og gerne farver. Den meditative skriveproces kombinerer uanstrengt disciplin med kreativitet og tilbyder os derved adgang til den viden, der normalt er skjult for os. Udenfor undervisningen vil der være stilhed, så vi kan forblive i en lyttende og fordybende proces.

Eve vil foruden sin store erfaring fra arbejdet med mindfulness og mindful compassion, også trække på sine erfaringer som forfatter. Susanne vil igen i år guide mindful yoga. En blid og meditativ form for yoga, som på en nænsom måde bringer os i dybere kontakt med kroppen og vores iboende ressourcer.

Efter ønsker fra de foregående år, er retræten udvidet. Det betyder bl.a at onsdag 07.08 er reserveret til ankomst (fra kl 14) og afslapning . Denne dag sørger man selv for aftensmad. Der er tekøkken til rådighed og cafe og supermarked i nærheden. Undervisningen begynder om torsdagen efter morgenmaden og slutter kl 12 om søndagen.

Hvordan er det at deltage i Deepening retræten?

Kort og godt godhedsfuldt, helende og åbnende for både kendte og ukendte følelser!

Dagene på Smidstrup var en komplet kombination af ’stilhedsretræte light’, undervisning i topklasse, hvor vi delte i plenum, mindful yoga, dans og meditationspraksis – alt sammen i denne smukke klosterresidens, der emmede af visdom og ro. Helt præcis i smagfulde enkeltværelser, en historisk spisesal og en pavillion med glasvinduer på alle sider, hvor blikket kunne falde til hvile i strandplantagen eller udsigten til havet.

Det var denne kombination af guidning til indsigt og indre fodfæste, den udadvendte refleksion, naturens skiftende og stærke påvirkninger, solens forudsigelige gang over himlen samt gå- og bareture, der gjorde disse dage så intensive og forandrende. En sidste men uhyre vigtig ingrediens var Eves vise lederskab og guidning og en gruppe af kursister, der var åbne, nysgerrige – unikaer som én selv, der til sammen udgjorde et trygt rum, der bevirkede, at jeg turde give slip, give lyd og integrere nyt.

Jeg var faktisk så vild med det, at jeg tænkte, at det skal være en fast bestanddel i mit liv – at give mig selv den mulighed for at rense ud, tanke op og drage videre til et nyt og bedre sted i mit liv.”
Mette-Marie Davidsen

REFUGIET

Refugium Smidstrup Strand ligger på en stor strandeng ud til havet nær Gilleleje. Værelserne er lyse og rummelige med egen indgang og terrasse. De storslåede omgivelser og det fine refugie støtter den indre stilhed. Maden er vegetarisk og der er sørget for alt.

I refugiets lille kirke, Strandkirken er kirkerummet åbent for stilhed og eftertanke.

BAGGRUND

Mange bærer på dybe erfaringer og på en implicit og ofte uudtalt viden eller visdom. Livet ælter os, sliber de skarpe kanter og åbner til dybde og mildhed. Kontakten med jorden og forbundetheden udvikler ofte en naturlig empati.

Alligevel kan vi komme til at undsige vores viden, forlade vores ressource og måske endda føle at vi tørrer ind. Vi kan opleve paradokset i at have mere og mere at byde på, og samtidigt føle tab og mangel i forbindelse med at blive ældre.

Kloden kalder på et radikalt bevidsthedsskift, som må komme fra vores dybere natur og visdom. Et skift som vi åbner til på retræten i Gilleleje.

Deltagerudtalelser fra retreatet:

“Det mest relevante og udbytterige retreat jeg har været på!”

“Alt har været en gave. Helhedsoplevelsen af naturen, stedet, maden, kirken, gruppen og meditationerne. Er taknemmelig for dette unikke forløb.”

“Min virkelighed har ændret sig radikalt indeni og udenpå. I mit hjerte kan jeg mærke en begyndende åbning til et sprog, jeg så meget heller vil kommunikere fra. Jeg er ikke i tvivl om, at det er det, jeg har længtes efter, men ikke har kunnet verbalisere.”

“Jeg glæder mig til at komme igen næste år.”

”Meditationerne indeholder så meget omsorg, håb og visdom. Det var nænsomt og trygt. Og det var et meget skønt sted og sikke en lækker mad.”

”Skrivningen gjorde at jeg blev skarpere i min iagttagelsesevne og endnu mere nærværende”

”Helt igennem fantastisk retreat hvor helheden spiller. Bevægelserne var enormt gode for min krop.”

”Eve har givet mig modet til at lytte efter. Hun har med menneskelig indsigt og forståelse, ro og tid givet mig indblik i at hjertet rummer så meget mere. Tiden fordelt ud blandt meditationer og dans var en rigtig god afveksling. ”

”Tusind tak for opholdet. Det var spot-on hvad jeg havde brug for og det sammenkædede og bekræftede mange tanker og fornemmelser jeg har haft. Herudover blev dette rammesat på et overordnet niveau og det er jeg virkelig glad for.”

”Jeg føler meget stor taknemmelighed over den måde, Eve skabte nogle meget fine, stærke, blide og kærlige rammer og guidede mig til at se min egen styrke, der gør, at jeg kan bære min sårbarhed og svære følelser. At hun i tillid viste mig, at jeg kunne bære det og på den måde viste mig min styrke. Det er sjældent. Og meget værdifuldt at have erfaret det."

"Jeg er så taknemmelig over det meget værdifulde, jeg har fået med mig, som er svært for mig at sætte præcise ord på."

Mød dine undervisere

Eve Bengta Lorenzen
Meditationslærer, MBSR og Self-Compassion Instruktør- og supervisor, forfatter, forskningsunderviser, sproglærer, krops- og ernæringsterapeut.
Susanne Gerlufsen
Susanne er uddannet MBSR instruktør hos Mindfullife, med 15 års erfaring. Har arbejdet i sundhedsvæsenet i 30 år med bl.a. klinisk sygepleje, psykiatri, pædagogik og uddannelse. Er desuden uddannet yogalærer og Thai Yoga massør Hendes undervisning kendetegnes ved lethed, empati og humor.
Lene Haulrik
Lene Haulrik er en erfaren klangmassør og vil bidrage med sine helende og meditative klangskåle. Hun er desuden mindfulness underviser samt certificeret CCT-underviser (Compassion Cultivation Training)

Prisen inkluderer

Dækker ophold i enkeltværelse, fuld vegetarisk forplejning og undervisning.

Pris:
9.795 DKK
inden 01. marts, derefter 10.495 DKK
Tilmeld dig ->